Klas u Srebrenici proširio pogon, dodatno 6 radnih mjesta

Prehrambena industrija “Klas” iz Sarajeva 2014. godine otvorila je pogon za proizvodnju tjestenina u Srebrenici. Pet godina kasnije sa četvro zaposlenih, kompanija zapošljava još šestoro ljudi iz Srebrenice.

Iako je gotovo pet godina ovaj pogon proizvodio tjesteninu, od sada se bavi proizvodnjom ratluka, tradicionalnog bh. proizvoda rahat lokuma.

„Strateški plan Holdinga je da Klas, kao i ostale članice koje su u našem sastavu, pospješuju poslovanje, uviđaju prilike i šire asortiman. S tim u vezi, otvaranje proizvodnog pogona za rahat lokume izvrsna je prilika kako i za nova radna mjesta, tako i za proizvodnju kategorije koja je za Klas rastuća. Projektom i artiklima se obogaćuje proizvodni portfolio Klasa, ali i nastavlja graditi snažna domaća tržišna pozicija. S obzirom na to da je riječ o specifičnim proizvodima koji su proistekli iz tradicije domaće gastronomske kulture, ne sumnjam da će ovaj projekt biti jedan od Klasovih uspješnijih“, kazao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, javlja Oslobođenje.

Vrijednost projekta iznosi 176.000 KM, a proizvodi pogon se prostire na oko 300 kvadratnih metara.

Klasova podružnica Srebrenica će na tržištu nuditi prepoznatljivu lepezu proizvoda, a planirani asortiman predviđen je da se izrađuje u različitim gramaturama i pakovanjima.

Sredstva za otvaranje pogona prikupljena kroz saradnju sa Ministarstvom za raseljena lica, javlja Oslobođenje.

Foto: Oslobođene

You must be logged in to post a comment Login