(FOTO) “Klas” otvorio pogon u Srebrenici

Prehrambena industrija “Klas” iz Sarajeva danas je zvanično otvorila pogon za proizvodnju tjestenina u Srebrenici koji zapošljava četvoro ljudi a u narednom periodu će proširiti proizvodnju i otvoriti još novih radnih mjesta.

“Ovo je samo početak jedne velike priče u Srebrenici. “Klas” ima ozbiljne namjere, ozbiljne ideje da napravi, ovdje, jedan veliki pogon za proizvodnju prehrambenih proizvoda. Plan nam je u narednom periodu da pravimo još ozbiljniji projekat sa više mašina, sa više uposlenih i sa proizvodima koji će biti plasirani na tržište,” rekao je Rusmir Hrvić, direktor Društva “Klas” d.d. Sarajevo.

Današnjem otvaranju pogona kompanije “Klas” u Srebrenici prisustvovao je i poznati bh. glumac Enis Bešlagić, promotor proizvoda “Klas”,  koji je svojim prisustvom privukao veliki broj obožavaoca iz Srebrenice.

Prostor za pokretanje ovog pogona u Srebrenici dalo je Udruženja “Žene Srebrenice” a Opština Srebrenica je pronašla kompaniju koja je otvorila svoju ispostavu u našem gradu.

“Na ovom skromnom činu za Srebrenicu, čine veliku stvar za građane Srebrenice i nadam se da će oni biti podstrek i drugim ozbiljnim i velikim kompanijama da dođu u Srebrenicu gdje ćemo se mi ponašati kao ravnopravni partneri, a ne samo da se o Srebrenici misli da je to neka opština gdje treba donositi sadaku i darivati sirotinju,” rekao je Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica u obraćanju novinarima.

Predstavnici Kompanije “Klas” istakli su da je administracija Opštine Srebrenica i načelnik Ćamil Durkavći pomogli da se jedan ovakav pogon otvori i u Srebrenici.

“Ovo je već 154 radno mjesto koje se otvara na području naše opštine Srebrenica. Drago nam je da smo doveli jedan brand, “Klas” koji egzistira, na ovim prostorima, oko 112 godina. Ovo je početak naše saradnje. Krenuli smo sa proizvodnjom tjestenina a završićemo, vjerovatno, i na preradom svih poljoprivrednih proizvoda koji se proizvode i uzgajaju na našoj opštini, koji će se preko “Klasa” plasirati, ne samo na domaća tržišta nego i na svjetskog tržište,” rekao je Ćazim Salimović, savjetnik načelnika za privredu u Opštini Srebrenica.

U narednim mjesecima planirano je da se broj zaposlenih udupla a kroz nove programe otvoriće se dodatna radna mjesta.

You must be logged in to post a comment Login