Kladionica među najuspješnijim firmama, prihod preko 500 miliona KM

Među preduzećima u BiH koja ostvaruju najveći prihod i dobit nalazi se i “jedna kladionica”.

Prema istraživanju koje je sproveo portal Akta.ba, a na osnovu finansijskih pokazatelja dobijenih od strane nadležnih agencija Preduzeća u BiH su u prošloj godini ostvarila 64,6 milijardi KM prihoda, što je za 3,13 odsto manje nego u 2015. godini.

Od ukupnog iznosa 44,3 milijarde KM ostvareno je u Federaciji BiH, a u Republici Srpskoj ostvareno je 20,3 milijarde KM.

U izvještaju su objavljene dvije liste: lista najuspješnijih preduzeća po prihodima po sveobuhvatnoj dobiti, te lista preduzeća po ukupnim prihodima. Na njima se mahom nalaze telekomunikacioni, energetski i trgovinski giganti.

Zanimljivo je da se na obje liste nalazi i preduzeće “Premier World Sport” iz Čitluka, firma koja upravlja ”Premier” kladionicama širom BiH.

Po ukupnim prihodima “Premier World Sport” je na osmom mjestu u BiH, a po dobiti na šestom. Kladionice ”Premier” su ostvarile prihod od čak 521.922.997 KM, a dobit od 36.836.932 KM.

U BiH postoji 13 registrovanih priređivača igara na sreću, koji zapošljavaju zvanično više od 4.500 radnika radnika. BiH je u 2016. godini bila država sa najviše registrovanih kladionica u Evropi sa više od 3.200 uplatnih mjesta.

Kladionice se u gradovima u BiH nalaze ”na svakom ćošku” a prema zvaničnim istraživanjima skoro 40 odsto srednjoškolaca upražnjava neki vid kockanja, od čega je najčešći upravo klađenje.

Izvor: Nezavisne

You must be logged in to post a comment Login