KK “Feros” – I mi postojimo (1979)

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 5

Jun 1979. godine

I mi postojimo

– U klubu radimo sa tri selekcije u kojoj su svrstani pioniri, juniori i seniori. Uslovi za rad su odlični jer treniramo i odigravamo utakmice u sali kojoj bi pozavidjeli mnogi drugoligaški klubovi. Ekipa je veoma mlada i košarkaški sazrela i od nje u narednoj sezoni očekujemo da izbori plasman u veći rang takmičenja.

Da bi ovaj cilj koji smo zacrtali mogli ostvariti, potrebna su nam i veća finansijska sredstva. Jer sredstva koja dobijamo od SIZ-a za fizičku kulturu iznose 80.000,00 dinara godišnje su nedovoljna i ona su svakako jedini izvor prihoda.

Ekipu uglavnom sačinjavaju studenti koji svake nedjelje dolaze na odigravanja utakmica o svom trošku jer Klub nije u mogućnosti da im obezbijedi putne troškove. Tu su i učenici Srednjoškolskog centra.

U idućoj godini nadamo se da će nam pomoći i radne organizacije oko rješavanja i iznalaženja finansijskih sredstava za rad Kluba.

Dok mi razgovaramo mladi košarkaši vrlo ozbiljno rade, trče, ubacuju lopte, zakucavaju…

Ipak, Milo nam ima još nešto da kaže:

– Žao nam je svima, i meni i igračima, što se prema nama gotovo svi odnose maćehinski, nas niko ne pita kako vam je i možemo li mi da se takmičimo bez sredstava. A pogledajte FK „Guber“, cio grad se podigao da im obezbijedi sredstva dovode se igrači, obezbjeđuju im se poslovi, za njih se orgaizuje tombola… Pitam se zašto ta tombola ne bi bila za razvoj sportskih organizacija uopšte, pa ko zasluži neka dobije…

…. I Milo nastavlja trening sa svojim košarkašima.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login