KK Bratunac: Klub napustili Tavarion, Kovač i Milidrag

Iz Košarkaškog kluba Bratunac izdato je saopštenje, a mnoge je iznenadila vijest da je Goranu Bogičeviću oduzeta kapitenska traka, a neki igrači su napustili klub, dok su tu već novi, Nikola Silađi i Filip Šepa, a na probi je DeMarco Foster.

Saopštenje je zapravo sjednica predsjedništva čime se želi analizirati prvio dio sezone.

Klub je zauzeo 8. mjesto na tabeli, sa 7 poraza i 3 pobjede, kao i polufinale Kupa Republike Srpske koje se igra 12. januara protiv KK „Leotar“ Trebinje.

Takođe, kako se navodi, klub redovno izmiruje svoja potraživanja prema igračima i druge troškove.

Kako se navodi, tokom ovog dijela sezone nije bilo potrebe za bilo kakvim sankcionisanjem i kažnjavanjem igrača osim što je kapitenska traka oduzeta Goranu Bogičeviću, kako se kaže „zbog povreda pravila kluba“, a privremno je izabran Nemanja Pavlović za kapitena.

Goran Bogičević

Ekipu Bratunca napustili su Nix Tavarion, Miroslav Milidrag i Miroslav Kovač. Tavarion je potpisao ugovor sa ekipom Čerkaskija iz Ukrajine.

Nix Tavarion

Bratunac je dobio i pojačanje Nikolu Silađija, krilni centar, koji je nastupao za FMP Železnik, Radničko, Vršac, CSM, Slaviju, Slobodu, Vojvodinu i ponovo Vršac odakle dolazi u Bratunac.

Takođe, Bratunac se pojačao sa Filipom Šepa koji je igrao u Crevenoj zvezdi, Zemunu, Radničkom, kao i u Makedoniji i Češkoj. Na probi je još jedan igrač iz Amerike DeMarco Foster i narednih dana biće poznato da li ostaje u ekipi.

Iz kluba navode da je omogućeno grijanje u Sporskoj dvorani Bratunac i bolji uslov za treniranje.

Već u subotu u Bratuncu gostuje ekipa Kaknja.

You must be logged in to post a comment Login