Kiša ne prestaje, situacija gora

Nezvanično saznajemo da je situacija u Gostilju zabrinjavajuća a “Prva osnovna škola” Srebrenica će obustaviti nastavu i očekuje se do će doći do prekida u vodosnabdijevanju.

“Ekipa Civilne zaštite otišla je u Gostilj, uglavnom se fokusiramo, za sada, na mjesta gdje postoji ugreženost po ljudske i životinjske živote. Nažalost, kiša ne prestaje i stanje ide ka gorem,” rekao je za naš Portal načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Stanovnici Crvene rijeke koji žive nedaleko od Križevice rekli su nam da je rijeka nadošla te da je u stalnom porastu i da još nije došlo do prelijevanja rijeke.

Saznali smo da je na putu prema Sućeskoj došlo do odrona i da će Komunlano preduzeće “Polet” izvršiti raščišćavanje puta.

Kolektor u Hridu do 19.00 časova normalno je funkcionisao i nije došlo do začepljenja, slično je i sa kolektorom iza Kulturnog centra koji za sada vrši normalan protok vode.

Nezvanično, još, saznajemo da se rijeka Križevica izlila i na Soloćuši kao i Vidikovcu a da je situacija u Potočarima zabrinjavajuća. Zabrinjavajuće je i u Donjim Potočarima, kako saznajemo od stanovnika tog naselja.

Situacija u Skelanima je takođe zabrinjavajuća i nivo rijeke Drine prijeti stanovništvu te mjesne zajednice.

Nakon ponoči više informacija od dežurnog pripadnika Civilne zaštite, Hasudin Mustafića. Ekipa Civilne zaštite Srebrenica je na terenu.

Pišite nam kako je u vašem naselju i da li postoji prijetnja od poplava i odrana.

info@esrebrenica.ba ili na našu FB stranicu.

You must be logged in to post a comment Login