“Kao nekad prije 8” okupila ljude od Srebrenice do Melburna, uprkos kiši

Tradicionalna manifestacija “Kao nekad prije” sinoć se održala po osmi put, i kako to biva, okupila ljude od Srebrenice do Melburna.

Kiša i loše vrijeme uticali su da se manifestacije preseli iz nekadašnje bašte Gradske kafane u kafe Veneru, zbog čega je bilo manje posjetitelja nego proteklih godina.

Ipak, dobra zabava i druženje nije nedostajalo, i svi oni koju su sinoć bili na ovoj manifestaciji mogli su samo da uživaju uz dobar muzički program i ponovo sretanje stare raje i ljubitelja Srebrenice.

Kao i prošle godine, u okviru ove tradicionalne manifestacije održan je basket turnir i košarkaški susret veterana KK “Feros” Srebrenica i KK “Vihor” Bratunac koji su sve prisutne vratili u dana rivalstva, te poslali poruku da je prijateljstvho ono što, zapravo, sport treba ponudi.

Prije koncerta održan je mini sajam hrane, proizvoda, rukotvorina i suvenira koji je okupio nekoliko srebreničkih izlagača.

Ove godine, manifestacija “Kao nekad prije” organizuje se zajedno sa drugim festivalom “Srebrenica Wave”.

“Ove godine ova naša manifestacija će se održati po prvi put u sklopu festivala ‘Srebrenica Wave’, a sve sa ciljem da zajedničkim snagama i uzajamnim potporama pokušamo ovom gradu udahnuti malo nove energije koja je Srebrenici veoma potrebna”, rekao je ranije Faruk Smajlović iz benda Afera i organizator “Kao nekad prije” i dodao d aje zadovoljan kako je protekla ovogodišnja manifestacija.

Tradicija se neće gasiti, ovo okupljanje se nastavlja i dalje, poručeno je sa sinoćnjeg koncerta.

You must be logged in to post a comment Login