Kako reaguju građani Srebenice i Bratunca na bahate vozače

Kultura u saobraćaju narušena je u čitavom Balkanu zbog čega dolazi do sve većeg broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.

Fotografija koja je objavjena na našoj zvaničnoj Facebook stranici izazvala je rezličite reakcije čitatelja.

Na fotografiji se vidi da su sa obje strane kolovoza vozila blokirala prolaze za pješake. Sa desne strane nalazi se tri objekta, market, banka i kafić zbog čega je uvijek sa te strana blokiran trotoar, ako se uzme relano i opravdano, možemo reći.

Ipak, lijeva strana može biti korištena za pješake, posebno djecu. Dok brižni ljudi kritikuju ovakvo ponašanje vozača neki imaju razloge da opravdaju njihove postupke.

Neki  smatraju da Bratunac nema dovoljno parking mjesta i da on plaćaju registraciju i imaju pravo stati gdje žele, dok drugi misle da je pravljenje ovakvih fotografija neovlašteno, a kakvi su komentari pogledajte na OVOM LINKU.

Srebrenica ima isti problem

Nedavno izgrađeni novi trotoari u Srebrenici sve češće korišteni su za parkiranje vozila, o čemu smo pisali i ukazivali.

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac tokom 2016. godine, zbog nepropisnog parkiranja vozila sankcionisali su ukupno 107 vozača, dok su policijski službenici PS Srebrenica po istom osnovu izdali 178 prekršajnih naloga, rečeno je za naš portal iz Policijske uprave Zvornik.

You must be logged in to post a comment Login