Kako propada bivši motel na obali rijeke Drine

O razvoju turizma u Bratuncu svake godine govori se obećavajuće i nadahnuto, a osim investiranja u Rajsku plažu, ova opština ne može prihvatiti ni jedan autobus turista jer nema ozbiljnog smještaja.

Iako postoje potencijali kao u kompletnoj Bosni i Hercegovini, Bratunac nema smještajnih kapaciteta kao ni ozbiljnih ugostiteljskih obejkata, posebno uz rijeku Drinu kao najveći potencijal.

Mnoge generacije pamte poznati motel gdje je postojala i gradska plaža, sportsi teren i kafić na otvorenom na obali rijeke Drine, ispod starog mosta, graničnog prelaza sa Ljubovijom.

Danas je ta lokacija napuštena i zarasta. Sa jedne strane zaklonjena kukuruzom, a sa druge malinom i kupinom, postalo je jedno od dražih mjesta za ribolovce, zaljubljene parove ali i ljude koji ne mare za prirodom.

Boban Filipović ribočuvar i zaljubljenik u prirodu kaže da je ovaj objekat na fenomenlanoj lokaciji ali da stoji i propada zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

„Objekat i pripadajući dio zemljišta kupio je moj prijatelj koji dugo godina živi i radi u Francuskoj. Imao je namjeru da ga renovira i privede namjeni“, kaže Filipović.

Kako to biva kod nas, priča Boban, javio se navodno još jedan vlasnik sporne parcele i sada je sve na sudu i ko zna kada će biti riješeno i da li će ponovo ova lokacija zaživjeti.

Iako objekat nije nudio smještaj bio je jedan od ljepših na obalama Drine ipak je napušten i propada.

Opština Bratunac za rad Turističke organizacije Bratunac izdvaja blizu 80.000 KM, a osim jednog zaposlenog i nekoliko osoba na povremenim poslovima, nema čak ni web prezentaciju brošuru ili neki vid promotivnog materijala, a takođe izdvaja i značajna sredstva u nekoliko aktivnosti sa ciljem promocije turizma koje godinama ne daju značajne rezultate.

U galeriji fotografija pogledajte kako propada bivši motel na obali rijeke Drine na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login