Kako pomoću šminke da izgledate 10 godina mlađe

Kad poželite da osvježite pogled i skinete koju godinu s lica, primjenite ovaj trik.

Mnoge žene pokušavaju na različite načine da vrate mladalački izgled. Neke se podvrgavaju estetskim korekcijama, koje su često skupe, a ponekad i opasne po zdravlje.

Ipak, postoji način da se postigne vizuelno mladolikiji izgled lica i jednostavnim trikom uz pomoć senke za oči. Evo koju nijansu senke treba da koristite da biste skinuli deceniju s lica.

Ljubičasta topla boja, koja čini da vaše oči izgledaju mnogo veće, skrivajući opuštenu kožu koja može učiniti da izgledamo starije nego što jesmo.

Ukoliko napravite savršenu kombinaciju boja, možete učiniti da vaše lice postane drugačije, oči krupnije, a koža oko nje sjajnija i zategnutija.

Stručnjaci savjetuju korišćenje ljubičastih nijansi, jer je ova boja efektna, a pametnim nanošenjem, na krajevima tamnijim, u uglovima svijetlijim, učinićete da vaše lica dobije potpuno novu dimenziju.

Umjesto klasičnih braon, koje su uvijek kraljice jeseni, izaberite nešto vedriju ljubičastu i vidjećete da će vaše lice odmah dobiti drugačiji, svježiji izgled.

Prije nanošenja senke vrlo je važno da nanesete lagani puder, onaj koji će vaša koža dobro upiti i koji neće ostavljati tragove, naročito kod starije kože, koji se mogu vidjeti u vidu nabora.

Oči blago uokvirite krejonom, pa od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka nanosite senku. Krenite sa najsvetlijom nijansom, koja se nanosi u ugao do nosa i malo ispod donjeg kapka. Zatim s jednom tamnijom idite kroz sredinu oka, kako bi oko dobilo dubinu.

Na kraju, na samoj spoljnoj ivici oka nanesite tamniju senku, koja će istaći oko i učiniti da svi gledaju u šminku, a ne u nedostatke na vašem licu, prenosi Glossy, prenose Nezavisne.

You must be logged in to post a comment Login