Kako odabrati pravu nijansu ruža

Izbor karmina nije nimalo lak, a da biste to uradili ispravno, važno je uzeti u obzir niz faktora, od kojih je glavni ton kože.

U neseserima većine žena, karmini zauzimaju glavnu poziciju crveni za večernje izlaske, nude za svakodnevne prilike, bobičasti za odmor. Međutim, mnoge nijanse nam se dopadaju, ali shvatimo u međuvremenu da nam uopšte ne pristaju. Pomoći ćemo vam da odaberete savršen karmin.

Pronađite ruž koji je dvije nijanse tamniji od usana

Nanesite karmin na donju usnu i uporedite dobijeni ton sa tonom gornje usne, drugim riječima, sa vašom prirodnom nijansom. Ako primjetite da je razlika prevelika, onda bi trebalo da tražite dalje. Takođe imajte na umu da vaš osmjeh, tačnije boja vaših zuba, igra veliku ulogu u izboru karmina.

Hladne nijanse crvene pomoći će da zubi izgledaju bijelji. Ali, ako vaši zubi nisu besprekorno bijeli, izbjegavajte naranddžaste tonove, jer će istaći sve nesavršenosti. Hladne nijanse crvene pomoći će da zubi izgledaju bijelji.

Odlučite da li želite da povećate ili smanjite usne

Prije nego što pređete direktno na ton kože, veoma je važno da odlučite koji efekat želite da postignete – vizuelno smanjenje ili povećanje usana. Tamnije nijanse imaju tendenciju da izgledaju manje usne, dok svjetlije nijanse mogu dodati malo volumena ako nedostaje. Takođe imajte na umu da će mat ruževi učiniti da vaše usne izgledaju tanje, dok će sjajni karmini učiniti da usne izgledaju punije.

Odredite svoj ton kože

Podsjetimo se osnove pudera: svaka koža ima žute (tople) ili roze (hladne) podtonove. Neki šminkeri takođe ističu neutralne tonove. Ako tačno znate kom tipu pripadate, znatno ćete olakšati potragu za savršenim karminom.

Najbrži način da odredite svoj podton je da pogledate vene na zglobu. Ako su plave ili teže nijansama sivo-plave, onda je vaš podton roze, odnosno hladan. Ako vaše vene imaju zelenkastu nijansu, onda je vaš podton žut ili topao. Ako primjetite obe nijanse plave i zelene, srećni ste vlasnik neutralnog tona i možete sebi da priuštite ruževe bilo koje nijanse.

Uzgred, ako još uvijek ne možete da odlučite kojoj nijansi pripada vaša koža, postoji još jedan alternativni metod. Uzmite zlatni i srebrni nakit i naizmenično ih prinosite licu. Ovdje je važno zaboraviti na preferencije ukusa i iskreno priznati: šta se bolje slaže sa vašom kožom – zlato ili srebro? Hladni podtonovi po pravilu bolje idu uz srebrni nakit, dok topli podtonovi bolje idu uz zlatni nakit.

Odaberite pravu nijansu na osnovu vaše kože

Ako imate svijetlu, blago prozirnu kožu, slobodno isprobajte nijanse roze, korala, kao i nijanse breskve, nude i bež. Za one sa hladnim tonovima, meke moka i nude nijanse su savršene. Ako imate topli podton, probajte bledo roze ili svetlu breskvu.

Ako je vaš podton neutralan, možete se upustiti u teritoriju bogate ružičaste, ljubičaste i bobičastog voća. Hladnim podtonovima takođe će odgovarati nijanse roze i brusnice. Oni sa toplim nijansama mogu bez razmišljanja eksperimentisati sa nijansama bakra i bronze.

Ako imate tamnu kožu, pokušajte da izbjegavate smeđe i ljubičaste i potražite nijanse sa narandžastim nijansama. Sve ostale boje će vam odlično pristajati. Posebno preporučujemo da isprobate korale ili duboke nijanse ružičaste.

Ako imate tamni ten, eksperimentišite sa nijansama braon i ljubičaste, kao što su orah, karamela, šljiva ili crno vino. Za hladne tonove možete isprobati rubin i vinsko-crvene nijanse, ali za tople podtonove bolje je ostati u paleti bakra i bronze, prenose Novosti.

You must be logged in to post a comment Login