Kako kaže Zadnji Popis u pjesmi „Bolje“ – Najskuplja riječ je Banja Guber

Malo je toga što se još može reći o pokretanju banjskog turizma u Srebrenici osim da je to najskuplja riječ, ali i obećanje koje će jednom i doći do toga da se ispuni, pitanje je vremena.

Krajem novembra 2020. godine na šetalištu Guber započeta je sanacija puta, kaldrme od Ljepotice, gdje je urađeno oko 300 kvadrata kocke.

Popravljene su klupe koje su 2015. obnovljene, postavljena teretana na otvorenom i četiri natkrivena objekta sa stolovima i klupama.

Ovo je urađeno sredstvima iz kredita iz 2019. godine, a ne možemo sa sigurnošću navesti o kojoj cijeni je riječ jer ne možemo da pronađemo zvanični dokument na sajtu Opštine Srebrenica. Sigurno je da se radi o pozamašnoj cifri.

Od kreditnog zaduženja, 2,5 miliona KM, 900.000 KM je bilo za revitalizaciju Banje Guber, a među idejama bilo je dovođenje ljekovitih voda do Doma zdravlja, na sreću nije se realizovalo.

Elem, prilikom obrazloženja za novi kredit načelnik Srebrenice Mladen Grujičić nije mogao navesti gdje je preostali dio novca uložen koji je bio za revitalizaciju Banje Guber.

„Tu je bilo priče da se sredstva usmjere u Banju Guber, ali u toj odluci piše fino: Sredstava su namijenjena za pokretanje Banje Guber, odnosno za finansiranje projekata u saradnji sa relevantnim institucijama, a to je Vlada RS, ministarstva i tako dalje“, rekao je Grujičić i ističe da nisu mogli više uraditi jer navedene institucije nisu radile ništa po pitanju pokretanja Banje, te je Opština Srebrenica uredila šetalište, dok je ostatak sredstava preusmjeren na druge projekte.

Od čitatelja dobili smo fotografije kako izgleda baš ovaj dio šetališta koji je sanirano prije dvije i po godine. Najkritičnija je kaldrma koja se osipa.

A “da li će ovdje ikad biti bolje?” najbolje su odgovorili momci iz nekadašnjeg sastava Zadnji Popis. Nisu pogriješili!

You must be logged in to post a comment Login