Kako da vam parfem duže traje i da mirišete tokom cijelog dana

Koliko puta vam se desilo da ste nanijeli parfem i da ga već nakon par sati više niste osjetili? Mislili ste da je, zapravo, stvar u parfemu?

Možda i jeste, ali prije nego što ga “okrivite”, razmislite da li ga nanosite na pravi način. Sljedeći trikovi mogu vam pomoći da poboljšate postojanost parfema te da mirišete tokom cijelog dana.

Ukoliko želite da vaš parfem što duže traje, nemojte ga čuvati u kupatilu ili na drugim vlažnim, toplim mjestima.

Kako bi se miris parfema što duže zadržao, prije nanošenja na tačke pulsa nanesite vazelin.

Nanesite kremu ili losion bez mirisa prije nanošenja parfema (masnija koža duže zadržava miris pa ako imate suhu kožu, prvo nanesite kremu ili losion pa onda parfem).

Parfem nanosite odmah nakon tuširanja i prije oblačenja.

Nakon nanošenja na unutrašnje strane zgloba, parfem nemojte trljati (ako to uradite, gornje note parfema će brzo “nestati” pa ni sam miris neće dugo trajati).

Nanosite parfem na tačke pulsa i “toplije” dijelove” tijela (unutrašnja strana lakta, unutrašnja strana zgloba, vrat, potiljak) kako bi miris što duže trajao.

Za blaži miris, pošpricajte vazduh te prođite kroz “izmaglicu” (parfem će se ravnomjerno raspodijeliti preko tijela).

Ukoliko parfem na bazi alkohola nanosite na kosu, imajte na umu da će je on isušiti pa bi bilo najbolje da ga prvo nanesete na četku pa da onda četkom “pređete” kroz kosu.

Ukoliko isprobavate parfem na ruci i on vam se ne svidi, neželjeni miris ćete najlakše odstraniti pomoću vlažne maramice.

Kako biste osjetili “pravi” miris parfema koji isprobavate, sačekajte da se on u potpunosti osuši prije nego što ga pomirišete.

Izvor: Minimagazin.info

You must be logged in to post a comment Login