Kada postoji želja: Umjesto telekomunikacija, strast i posao stolara

Zoran Radović je osoba koja je pronašla svoje istinsko povezivanje i strast u stolarstvu, naslijedivši ljubav prema ovom zanatu od svoga oca Todora.

Ova strast ne samo da mu je donijela uspjeh u stvaranju unikatnih drvenih proizvoda, već je i označila prelazak sa telekomunikacija na posao koji istinski voli i u kojem uživa.

Zoran, inženjer telekomunikacija po struci, odlučio je da prati svoju ljubav prema stolarstvu i posvetio se proizvodnji drvenih proizvoda, posebno poznatih viteških krigli, koje su postale njegov brend i prepoznatljivost.

“Kroz stolarsku radionicu najviše smo se bavili proizvodnjom namještaja, ali drvene krigle su to promijenile i danas imam dosta drugih proizvoda koje su nastale od neke ideje, potrebe i primjene. Sve je počelo 2018. godine kada sam napravio prvu drvenu kriglu. Od tada do danas proizveo sam ih mnogo i postale su brend po kojem sam poznat”, priča Zoran.

Ova transformacija nije samo rezultirala jednim proizvodom, već je Zoran svoje kreativne ideje pretvorio u dekorativne poklone i izrađuje gotovo dvadeset različitih stvari, uključujući tabakere, zip upaljače, dekorativne satove, ukrasne flaše, čuturice, kutije za zahvalnice, mini barove, kukse i drugi inventivni asortiman.

“Izrada krigli definitivno je uticala da pokrenem vlastitu firmu i uspostavim saradnju sa nekim preduzećima”, ističe Zoran, pokazujući kako strast može biti pokretač uspješnog poslovanja, a njegova je Zanatska radnja „Tosha“.

Uprokos svom inženjerskom obrazovanju, Zoran je odlučio napustiti servis mobilnih telefona kako bi se posvetio potpuno stolarstvu, što mu je glavni prihod u kućnom budžetu.

“Ne mogu reći da ne bih volio raditi u svojoj struci. To ne znači da bih napustio stolarstvo, već bih imao sigurna primanja, radio bih u struci i usavršavao se, a stolarski zanat bi i dalje bio mjesto gdje mogu izraziti svoju kretivnost i obrađujem drvo”, dodaje on.

Zoranova priča naglašava koliko je važno slušati svoju strast i hrabro koračati prema vlastitim snovima, čak i u vremenima kada se poslovni pejzaž mijenja, ljudi odlaze, a visokoobrazovani isključivo zavise od političke pripadnost, dok su obrazovanje, iskustvo van konkurencije.

Njegova odluka da slijedi ljubav prema stolarstvu ukazuje na to kako poduzetništvo može biti put ka ne samo profesionalnom uspjehu već i ostvarenju ličnih strasti.

You must be logged in to post a comment Login