Kad pisanje postane velika ljubav i potreba

Pisanje je izuzetno zahtjevan posao, to zna svako ko je ikad probao nešto napisati. Nebitno koji je tekst u pitanju, svako pisanje teško je na svoj način.

Možda je najteže napisati dobru pjesmu, bez obzira na koji način pjesnik shvatao suštinu pjesništva.

Reklo bi se da to nije slučaj sa Teodorom Košarac, dvadesetjednogodišnjom pjesnikinjom pred kojom je, sudeći po njenim pjesmama, bogata pjesnička karijera.

Ljubav prema pisanju inicirala je i izbor studija, pa Teodora studira Opštu književnost i teatrologiju, a piše od drugog razreda osnovne škole, dakle, skoro cijeli život.

Knjiga Teodora

“Kao dijete sam pisala jer me je to zabavljalo, vremenom mi je pisanje postalo velika ljubav i potreba. Pišem kada osjetim potrebu, to je kao kada želite nekome nešto reći, samo što u ovom slučaju papir sluša“, kazala je za naš portal Teodora Košarac.

Neke od njenih pjesama objavljivane su u zbornicima i časopisima, još uvijek nema zbirku pjesama, planira odavno ali sticajem različitih okolnosti, to do sada nije ostvareno, ali se nada da će uskoro da nam predstavi svoju zbirku pjesama, jer materijala ima dovoljno.

Kaže da ne voli da piše kad ne osjeća potrebu za tim, jer onda njeni tekstovi nisu u potpunosti odraz njenih emocija i ličnosti.

Teodora rukopis

“Smatram da je umjetnost tu da bismo u njoj, kao čitaoci ili gledaoci, pronašli sebe, ali nastaje zapravo iz samih autora kao pojedinaca“, kaže Teodora i dodaje da uglavnom piše pjesme, samo ponekad napiše nešto prozno, jer se kroz pjesme lakše izražava tok misli.

Prema njenim riječima, ritam toka misli se u pjesmi vjerodostojnije prenose na papir i samim tim su i čitaoci u mogućnosti da bliže upoznaju “dušu“ u pjesmi.

Teodora, Ljubav

“Pjesme su izraz mene, pa je sasvim u redu da se nekome ne dopadnu“, kaže ona.

Tema njenih pjesama nije jednolična, uglavnom su to određena razmišljanja koja ona prenosi kroz poeziju. Ali način na koji to prenese je različit, pa pjesma nekad zvuči i kao ljubavna, a zapravo nije.

“Pjesme su najčešće odraz mojih razmišljanja, a mislim da ljudi uopšteno trebaju da se izraze kroz ono što vole, da kažu šta imaju, a poezija je moj način“, rekla je ova mlada pjesnikinja.

Piše: Dragana Vučetić Foto: Facebook/Teodora Košarac

You must be logged in to post a comment Login