Jubilarno druženje “Kao nekad prije” po deseti put u Srebrenici

Opština Srebrenica, Turistička organizacija Srebrenice, Afera, Inat i prijatelji pozivaju vas na jubilarnu desetu manifestaciju “Kao nekad prije” koja okuplja Srebreničane i zaljubljenike u ovu čaršiju širom svijeta na jednom mjestu.

Ovogodišnja manifestacija “Kao nekad prije” održava se po deseti put i biće priređena u nekadašnjoj bašti Gradske kafane u Srebrenici.

Program je rezervisan za 4. avgust već od 14.00 časova kada počinje gastro fest i izložba rukotvorina i suvenira.

Jedan bez koga ova manifestacija sigurno ne bi opstala je Faruk Smajlović koji kaže da se manifestacija ponovo vratila u Gradsku baštu i da će tog dana biti mnogo raznolikog sadržaja.

Večernji program počinje od 20.00 časova gdje će nastupiti nekoliko bendova i muzičara.

“U kulturno i zabavnom dijelu će, pored srebreničkih bendova, Afera, Inat i Zadnji Popis, nastupiti i Ruže i Vino iz Jagodine, sa našim Danijem na čelu, te naš prijatelj Mirza Golo sa svojim bendom Blavorsi iz Sarajeva. Naš veliki prijatelj iz Kladnja Šano Halilović će nam prezentovati kako je on kao DJ poćetkom 80-ih širom BiH, pa tako i u Srebrenici, održavao disko večeri”, kaže Faruk i dodaje da će se čuti muzika uz pucketanja vinila na gramofonu.

Faruk je napomenuo da ukoliko neko od starih muzičara iz Srebrenice želi nastupiti, može se javiti njemu, ili kod frizera Brice, Brace, Mixa ili Čive, najkasnije do 2. avgusta, kako bi na vrijeme organizovali program i omogućili im nastup.

 

You must be logged in to post a comment Login