Jovana Stevanović: Zadovoljna sam prvim nastupom u reprezentaciji

Nedavno je održano odbojkaško takmičenje „Balkanijada“ u Vranju, Srbiji gdje je nastupilo sedam reprezentacija u kategoriji (U-17), a za reprezentaciju BiH nastupila je Jovana Stevanović iz Srebrenice.

Ovo je bio prvi nastup za Jovanu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine i veoma je zadovoljna.

“Pripreme i turnir su bili izuzetno naporni, a cure su ostavile srce na parketu. Takođe, poseban je osjećaj biti sa vršnjakinjama iz sedam zemalja i raditi ono što najviše voliš – igrati odbojku”, kaže Jovana.

Iako je turniru imala lakšu povredu, svi mečevi koji su odigrale bili su teški i naporni.

„Prvi protivnik bila nam je Bugarska. Iako smo dobili treći set, na kraju smo izgubili. Protiv Srbije je takođe bilo izuzetno teško, ja sam tu čak zadobila povredu i na žalost smo izgubili. Savladali smo Moldaviju i Sjevernu Makedoniju i osvojili peto mjesto na turniru“, priča Jovana i vjeruje da je moglo biti bolje, te da se nije povrijedila mogla je mnogo više da pokaže.

Ona kaže da je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju i da očekuje poziv ponovo od naredne sezone, a kako kaže dok selektor ne odluči koga će pozvati ona će vrijedno da trenira i radi na sebi.

Petnaestogodišnja Jovana tri godine trenira u Ženskom odbojkaškom klubu „Bratunac“, a ove godine nastupala je u ekipi seniorki koje su izborile nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, kao i kadetkinjama koje su ove godine vicešampionke RS, te šampionke BiH.

U osmom razredu je počela da trenira odbojku u Bratuncu jer voli ovaj sport, a najbliži klub je bio u susjednom mjestu gdje se afirmisala i napredovala kao igrač, a rezultati govore da postoji ozbiljan potencijal.


Fotografije ustupljene eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login