Još jedan veliki sportski potencijal: Dječak Miloš Simić pozvan u Partizan

Beogradski klub Partizan sa dugom fudbalskom tradicijom nakon kampa u Milićima pozvao je Miloša Simića iz Bratunca da se priključi najmlađoj selekciji ovog kluba i nastavi svoje dalje usavršavanje.

Miloš je 2015. godište i trenira kod Slaviše Čirkovića u Drini iz Ljubovije, a šestodnevni fudbalski kamp za djecu koji su vodili stručnjaci iz Partizana održan je u Milićima, nakon velikog kampa na Zlatiboru, gdje je učešće uzelo preko 40 djece, a Miloš je bio jedan od najmlađih.

Zlatan, Milošev otac, veoma je zahvalan na ovom pozivu beogradskog kluba, a kako kaže pored predanog rada njegovog sina, istako je i trenera Slavišu koji ga dvije godine trenira u Guberu i Drini.

“Dokaz korektnog rada Slaviše Ćirkovića nakon odlaska Njegoša iz Gubera u školu Zvezde, a od juče poziv za malog Miloša da postane član najmlađe selekcije Partizana, sa kojim je takođe radio Slaviša je dokaz dobrog i požrtvovanog rada trenera i potencijala među našom djecom”, rekao je Zlatan koji se zahvalio treneru.

Zlatan ističe da Slavišin rad više puta prepoznat i od strane drugih trenera velikih klubova, a da je njegov način rada i angažmana sa djecom na izuzetno visokom nivou sa mnogo strpljenja, ljubavi i predanosti, te da bi takav čovjek trebao da vodi škole fudbala u Bratuncu i Srebrenici na čemu je imao punu podršku roditelja.

Slaviša kaže da je sinoć dobio ovu informaciju i da je ponosan na Miloša.

“Naravno da mi imponuje da djeca iz pogona sa kojim ja radim dobijaju pozive od najvećih klubova. To je meni znak da sam donekle i ja na pravom putu, zajedno sa njima. Ovo nije prvi put da dječaci odavde dobiju pozive, a nadam se ni posljednji. Kada uspijete da na dijete prenesete ljubav prema sportu, u ovom slučaju fudbal, već ste uradili dobar dio posla. Mnogi će reći da je fudbal samo igra, i slažes se sa time, treba da se uživa i igra, pogotovo u ovom uzrastu djece, ali za mene lično fudbal je više od igre. To je moja svakodnevica, ne može da prođe dan bez fudbala, bez priče o njemu jednostavno, što je dokaz da je to za mene stil života u kojem uživam”, rekao je Ćirković i dodao da je čast raditi sa ovakvom djecom koja imaju volju, ljubav i trud što mu itekako olakšava posao.

Zlatan ističe da program treninga i utakmica počinje od septembra i da će Miloš povremeno odlaziti u Beograd na treninge i utakmice, a biće član najmlađe selekcije Fudbalakog kluba Partizan iz Beograda.

Ovo je veliki korak za mladog Miloša, a svakako još jedna obaveza porodici Simić iz Bratunca koja odgaja tri sina i želi da im pruži najbolje uslove za odrastanje.

Foto: Zlatan Simić

You must be logged in to post a comment Login