JKP “Polet” – Neredovnim platišama će biti isključena voda!

Ustanove i građani Srebrenice Komunalnom preduzeću „Polet“ duguju više od 400.000 KM po osnovu isporučene vode. Uslijediće sankcije prema neredovnim platišama, a prvi na udaru našao se Dom zdravlja.

„Dom zdravlja imao je prošle godine dug od 25.000 KM. Isključivali smo toj ustanovu vodu, ali je opština prihvatila da plaća dug. Međutim, neredovno se to činili i mi smo bili prinuđeni da isključimo vodu. I drugim neplatišama ćemo to isto učiniti jer je dovedeno u pitanje funkcionisanje „Poleta“. Imamo i oko 500 tužbi na sudu, ali ne dolazi do izvršenja sudskih presuda“, ističe Hakija Meholjić, v.d. direktora Komunalnog preduzeća „Polet“.

Domu zdravlja Srebrenica je i ranije isključivana voda. Opština je preuzela reprogramirano plaćanje duga, ali se to vrši neblagovremeno. Nenad Milošević, direktor Doma zdravlja ističe da voda nije trebala biti isključena ovoj ustanovi.

“Imamo dug od nekih 7.000 KM i dogovoreno je sa opštinom da se dug plati do petka. Nisamo naišli na razumijevanje kod direktora Poleta koji nije mogao da sačeka još dva dana. Naši pacijenti trpe, posebno u ovim danima kada se pojavio i skabijes. Ne mogu da shvatim da se u ovakvoj situaciji nama isključuje voda“, kaže Milošević.

Zbog velikog duga, dovedeno je u pitanje funkcionisanje Komunalnog preduzeća i Uprava je primorana da, onima koji vodu ne plaćaju više od tri mjeseca, vrši isključenje neredovnih platiša, pa čak i kompletnih zgrada.

You must be logged in to post a comment Login