JICA zainteresovana za povratak u Srebrenicu

Predstavnici Japanske agencije za međunarodni razvoj posjetili su danas rukovodstvo Opštine Srebrenica gdje su željeli da vide da li ova lokalna zajednica i stanovništvo imaju benefit od projekata koje su sproveli u desetogodišnjem projektu.

Hašimoto Keiči iz Japanska agencija za međunarodni razvoj (JICA) kaže da je veoma zadovoljan rezultatima projekta te da će u narednom periodu razmotriti mogućnost nastavka podrške poljoprivredi u ovoj i susjednim opštinama.

„Danas smo u Srebrenici kako bi vidjeli da li su projekti koje smo mi radili i dalje održivi i da li imaju efekta na lokalnu zajednicu i stanovništvo“, rekao je Keiči.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujič zadovoljan je ovim sastankom rekavši je donator zadovoljan sa efektima projekta.

„Oni su najavili da bi zbog dosadašnje kvalitetne saradanje moglo doći i do nastavka projekta. Mi smo danas predložili jedan veoma značajan projekat, a to je izgradnja laboratorije za kvalitet hrane i zemljišta čime bi se nastavile njihove aktivnosti iz poljoprivrede koje su ranije započeli, a kojima bi se svakako unaprijedila proizvodnja i poboljšala materijalna slika Srebrenice“, istakao je Grujičić.

JICA je od 2005. do 2016. godine realizovala projekte podrške poljoprivrede u tri opštine među kojima je Bratunac, Rogatica i Srebrenice koje je finansirala Vlada Japana.

You must be logged in to post a comment Login