Jedna od najstarijih fotografija FK “Guber” Srebrenica

Dobili smo fotografiju Fudbalskog kluba “Guber” za koju se smatra da je jedna od najstarijih fotografija srebreničkog kluba na kojoj se nalazi i Vaso Jovanović.

FK “Srebrenica” najstariji je sportski kolektiv u Srebrenici osnovan 1924. godine koji će za šest godina napuniti jedan vijek od osnivanja.

Milo i Marko Bogadnović ustupilu su nam fotografiju iz porodičnog albuma za koju smatraju da je nastala 1938. ili 1939. godine čime je ovo jedna od najstarijih fotografija srebreničkog fudbalskog kluba.

Fotografija je posebna jer su na njoj istaknuti Srebreničani, najviše Jovanovića, a među njima i Vaso Jovanović po kojem glavna srebrenička ulica nosi ime, kao i Kulturno-umjetničko društvo “Vaso Jovanović” koje je prošle godine obilježilo 70 godina od osnivanja.

Iz arhiva porodice Jovanović

Na slici, sa lijeva na desno, šesti po redu, stoji Milan Jovanović koji je obavljao funkciju dekana Tehnološkog fakulteta u Beogradu. Deveti u istom redu je Vaso Jovanović učesnik NOB-a koji je poginuo 1945. u Trstu i tada je bio apsolvent medicinskog fakulteta u Beogradu. Deseti u nizu je dječak Milo Jovanović koji je igrao za OFK Beograd i Slobodu.

Na zemlji leži Vladimir Jovanović, učesnik NOB-a pogino 1942. godine i golman Kemal Selmanagić.

Ukoliko imate informacije ko su ostali fudbaleri na slici, pišite nam na našu mejl adresu: info@esrebrenica.ba.

Ukoliko imate neku zanimljivu fotografiju budite slobodni poslati nam.

You must be logged in to post a comment Login