Jedina zlatara u gradu je zatvorena

Krajem prošle godine otvorena je prva zlatara u Srebrenici nakon 23 godine. Ipak, ni godina dana nije prošla, zlatara je zatvorena.

Već nekoliko dana zlatara nije radili i odlučili smo da provjerimo šta se dešava sa radnjom, da li su nagađanja istinita, te smo pozvali vlasnika zlatare “Safir” Vukomana Jovanovića iz Skelana koji nam je potvrdio da je ipak zlataru zatvorio.

“Nije moguće zaraditi novac za tekuće obaveze a profita nije ni bilo”, rekao je Jovanović.

zatvorena zlatara

Mnogi skeptični ali i oni realni Srebreničani nisu vjerovali da ovakva radnja može opstati jer je malo građana i kupovna moć je loša. Ipak, ideja i volja ovog čovjeka je za pohvalu.

Emir Hadžiarapović ovog ljeta pokušao je da otvori poslastičarnicu, ali nakon dva mjeseca probnog rada odustao je, barem za sada te tokom zime u svoj lokal izložio je polovnu garderobu.

“Jako malo naroda je, tako da svjesno ići u gubitak nije pametno. Ove zime pokušaču sa polovnom garderobom, čisto da lokal ne propada, na proljeće ću ponovo probati da otvorim poslastičarnicu, to je značajno za Srebrenicu ali ni dvoje zaposlenih nije malo danas”, istakao je Hadžiarapović.

malboro slastičarna

U nekoliko tekstova do sada pisali smo o svemu onome što u Srebrenici nema, sasvim sigurno je da je najmanje ljudi i da je u ovakvoj sredini veoma teško za bilo koji biznis.

You must be logged in to post a comment Login