Javno govorenje ”PRO-Budućnost” u Konjević Polju

Udruženjem žena „Jadar“ iz Konjević Polja organizuje Javno govorenje ”PRO-Budućnost” u 11.00 časova 21. novembra.

Javno govorenje „PRO-Budućnost“ je razgovor o sukobima 1992-1995. u BiH iz drugog ugla i sa drugačijom perspektivom.

Tokom programa ove aktivnosti tri osobe članovi udruženja logoraša, nestalih i nasilno odvedenih, poginulih, te oboljeli od PTSP-a (direktne žrtve rata), nezavisno o etničkoj i religijskoj pripadnosti, javno govore o svojim osobnim iskustvima doživljenim u ratu i razgovaraju sa učesnicima o svojim nekadašnjim i današnjim pogledima na rat, život i mir.

U cilju podsticanja šire kulture pomirenja, pozvali smo učenike koji su uspješno završili treninge komunikacije, traume i opraštanja da kroz javne govore, koje smo simbolično nazvali “Moja priča: PRO-Budućnost”, govore o svojim iskustvima i vrijednosti pomirenja.

“Moja priča: PRO-Budućnost” je aktivnost koja se predstavlja širom Bosne i Hercegovine i upućena je različitoj publici. Govornici i događaji o kojima će govoriti nisu osmišljeni kako bi generalizovali javni dijalog, pozvani su dijeliti lična iskustva kako bi slušaoci i slušateljke imali priliku biti inspirisani vlastitim primjerom i razumjeti važnost pomirenja.

Svrha projekta PRO-Budućnost je da se ponovo izgradi povjerenje i pouzdanost među građanima svih nacija, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login