Poziv za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavljuje Javni poziv Izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Federaciji Bosne i Hercegovine i povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje opština Republike Srpske.

Pomoć u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka dodjeljuje se u okviru implementacije Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala i sredstava za ugradnju i Programa obnove stambenih jedinica po sistemu „ključ u ruke“ raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine.

Sredstva će se osigurati iz Budžeta Federacije BiH „Transfer za raseljena lica i povratnike“, sredstava Kantona, opština, kreditnih sredstava i drugih donatora. Implementator projekta je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, ili implementator definisan posebnim sporazumom.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjavanje svih opštih i posebnih kriterija, dostaviti lično na Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, ulica Hamdije Čemerlića 2, Sarajevo, svakim radnim danom od 08.00 do 16.00 sati, ili poštom na adresu: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, ul. Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo, sa naznakom: „ZA JAVNI POZIVZA DODJELU POMOĆI ZA OBNOVU I REKONSTRUKCIJU STAMBENIH JEDINICA U CILJU POVRATKA“.

Javni poziv traje od 09.12.2019. godine do 17.01.2020. godine.

Više o pozivu na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login