Podsticaji za otvaranje novih radnih mjesta u Bratuncu

Opština Bratunac u saradnji sa Ujedinjenim nacijama (UNDP) raspisala je javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Naknade za nova radna mjesta dodjeljuju se odgovarajućim privrednim subjektima koji u periodu od 1. aprila do 5. maja 2018. godine povećaju broj radnih mjesta u opštini Bratunac zapošljavanjem odgovarajućih kategorija nezaposlenih lica.

Cilj ovih naknada je podrška poslodavaca koji pokazuju kapacitet za proširenje djelatnosti, ulaganje u kvalitetniju radnu snagu, i inkluzivno zapošljavanje.

Ukupan budžet za naknade i podsticajna sredstva biće određen na osnovu pristiglih prijava, ali neće prelazit i 77.000 KM.

Jedna firma može dobiti sredstva maksimalno u iznosu od 40.000 KM. Jednom privrednom subjektu može biti dodijeljeno maksimalno 25.000 KM za retroaktivno zapošljavanje ili maksimalno 25.000 KM za novo zapošljavanje, ali ukupan iznos dodjeljenih sredstava po oba osnova neće prelaziti 40.000 KM.

Moguće je dobiti od 2.500 do 5.500 KM za jedno radno mjesto na osnovu pola i starosne granice radnika.

Rok za podnošenje prijava je 19.04.2018. godine do 12.00 časova. Dokumentacija se podnosi u Šalter salu Opštinske uprave Bratunac. Kopije priložene dokumentacije trebaju biti ovjerene.

Više o javnom pozivu na OVOM LINKU, a prijavni obrazac na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login