Izložba fotografija “Playtime Workshop Srebrenica”

Udruženje “Prijatelji Srebrenice” su od 5. do 8. juna održali kurs umjetničke fotografije koji je vodio poznati fotograf Yamandú Roosa iz Holandije koji radi za velike kompanije poput Nike i Heineken. Osam najuspješnijih polaznika kursa dobili su sertifikat potpisan od strane voditelja radionice a juče je upriličena i izložba fotografija “Playtime Workshop Srebrenica” učesnika kursa i voditelja, Yamandú Roosa. Izložba je otvorena do 17. juna u prostorijama ovog Udruženja.

“Polaznici su bili različite starosne dobi od 15 godina i to sa područja Srebrenice, Bratunca i Živinica. Osim obuke iz osnova fotografisanja i sticanja osnovnih tehničkih znanja, cilj kursa je bio da se mladim ljudima prošire vidici i da se podrže kreativnost, maštovitost i individualnost,” izjavila je za naš Portal Nada Simić iz Udruženja “Prijatelji Srebrenice”.

Otvaranje kursa proteklo je u zanimljivom i srdačnom ambijentu uz druženja modela, polaznika, fotografa i posjetilaca. Ukupno je izložena 80 fotografija, kombinovane fotografije voditelja kursa i polaznika kursa. Yamandú Roosa je izložio neke od fotografija koje je napravio tokom petogodišnjeg putovanja i koje su izlagane na njegovoj samostalnoj izložbi.

Kako su nam rekli iz ovog Udruženja, planiraju da nastave aktivnosti vezane za fotografiju jer postoji zainteresovanost od strane mladih ljudi.

Iskoristite priliku i posjetite ovu izložbu umjetničkih fotografija.

You must be logged in to post a comment Login