Izgradili put i dobili autobus

„Delegatski list“ – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 1

Februar 1979. godine

Izgradili put i dobili autobus

Stanovnici mjesne zajednice Kostolomci 7. aprila ove godine proslavili su jedan od najsvečanijih dana u njihovom području. Tog dana završili su put u dužini od 3 km i istoga dana svečano dočekali prvi autobus koji će stanovnike sela Božića, Kostolomaca, Velike i Male Daljegošte osloboditi teškoća pješačenja.

Predstavnici mjesne zajednice rekli su nam da su put trasirali još 1957. godine a prosjecanje puta je počelo 1971. godine. Radovi na putu su sporo napredovali usled teškoća koje su se pojavile na trasi puta. Na sastanku mjesne zajednice prije tri godine konstatovano je da se put neće moći presjeći bez mehanizacije pa su odlučili da uvedu Samodoprinos za izgradnju ovog puta i sporednih puteva prema zaseocima. Krajem prošle godine imali su obezbijeđenih 900 hiljada dinara i odmah su uz pomoć mehanizacije i dobrovoljnim radom pristupili izgradnji puta. U mjesecu martu organizovana je dobrovoljna radna akcija u kojoj su stanovnici ovog kraja masovno učestvovali i u tom mjesecu dali 3.800 radnih sati. Prilikom polaska prvog autobusa, 116 učenika osnovne škole, koji su do sada pješačili i preko 8 km, do škole u Skelanima, dobili su besplatne autobuske karte. Na kraju nam je rečeno da će se akcija izgradnje puteva odmah nastaviti i do kraja godine očekuje se dolazak autobusa u sva sela ove mjesne zajednice.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login