Izgorjela dva autobusa u Potočarima

Jutros oko 5.00 časova u Potočarima izgorjela su dva autobusa kompanije AD “Drinatrans” Zvornik, Poslovne jedinice “Prevoz” Srebrenica.

Kako su nam rekli dežurni radnici u prostoriama ove kompanije u Potočarima, dva autobusa izgorjela su jutros oko 5.00 časova.

“Vozači koji su jutros trebali da krenu na redovnu liniju Srebrenica-Banja Luka bili su prisutni kada se začuo silovit udar groma, nakon čega se pojavila vatra i dim na našem parkingu”, kaže jedan od vozača kojeg smo zatekli u prostorijama srebreničke poslovnice.

Autobusi marke Isuzu i Sanos totalno su uništeni u požaru koji je, kako su nam rekli iz ove kompanije, izazvao udar groma koji je pogodio rezervoar za gorivo.

Požar je zahvatio i hangar u kojem se nalazi radionica na kojem je pričinjena manja materijalna šteta.

“Pomoću četiri aparata za gašenje požara, kolege koje su se našle na licu mjesta, uz podršku momaka iz okolnih fabrika pomogli su da se požar ne proširi na pumpu za gorivo koja se nalazi u blizini požara i time spriječi veća eksplozija”, kaže vozač.

On kaže da je šteta velika i da je uništen najbolji autobus u ovoj poslovnici koji je služio za prevoz putnika na duže relacije.

Kako smo saznali, ekipa Vatrogasne jedinice Srebrenice na lice mjesta izašla je tek nakon 45 minuta od nastanka požara.

Istraga će pokazati tačne uzroke požara.

You must be logged in to post a comment Login