Izdvojena znatna sredstva

„Delegatski list“ – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 4

April 1979. godina

Izdvojena znatna sredstva

Nedavno je, položivši ispite VII i VIII razreda osnovne škole, završila osnovnu školu grupa od oko 300 odraslih sa područja mjesnih zajednica Osatica i Krnjići. Većina njih (oko 200) pripremala se za ispit putem instruktivne nastave koje su u organizaciji Narodnog univerziteta vršile osnovne škole u Osatici i Krnjića, u prošloj i u ovoj školskoj godini.

U okviru programa opismenjavanja i osnovnog obrazovanja odraslih slične poslove početkom ove školske godine započela je i Onovna škola „Slaviša Vajner – Čiča“ u Skelanima okupivši grupu oko 60 odraslih. Ova grupa je u januarskom ispitnom roku završila V i VI razred dok će ispite iz VII i VIII razreda polagati poslije pripremne nastave, koja je u toku, u januarskom ispitnom roku.

Inače, rad na opismenjavanju i osnovnom obrazovanju odraslih na području srebreničke opštine zadnjih nekoliko godina odvija se intezivno. U tu svrhu Zajednica za osnovno obrazovanje i vaspitanje u zadnje 4 godine izdvojila je 2 miliona novih dinara, a Zajednica za zapošljavanje Tuzla izdvojila je 14.000 novih dinara.

Rezultati ovih ulaganja su se sigurno i do sada isplatili, jer je veći broj odraslih građana završivši osnovnu školu, obezbijedio radno mjesto ili su produžili školovanje. Što je najvažnije, većina njih, koji još nisu zaposleni, iskoristiće priliku da ravnopravno konkurišu sa građanima iz drugih mjesnih zajednica u Fabriku akumulatora i na druga radna mjesta, koja će se u dogledno vrijeme otvarati.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login