Iz rada sportskih klubova (1979. godina)

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 5

Jun 1979. godine

Iz rada sportskih klubova

Fudbalski klub „Guber“ iz Srebrenice u ovogodišnjem prvenstvu Međuopštine fudbalske lige Tuzla startovao je sa dobrim rezultatima.

Od osam odigranih prvenstvenih utakmica četiri utakmice je pobijedio, dvije igrao neriješeno i dvije utakmice izgubio. Nalazi se na desetom mjestu tabele sa osvojenih 19 bodova. U kup takmičenju FK „Guber“ izgubio je u drugoj utakmici protiv FK „Bratstva“ iz Bratunca sa rezultatom 3:0.

Fudbalski klub „Rudar“ iz Srebrenice i Fudbalski klub „Cinkara“ iz Potočara u ovom prvenstvu sukobljavaju se sa poteškoćama. FK „Rudar“ nema svog igrališta tako da sve prvenstvene utakmice igre kao gost. Isti je slučaj i sa FK „Cinkara“ jer nema izgrađenu svlačionicu, Zašto ne koriste stadion FK „Guber“?

Košarkaški klub „Feros“ odigrao je pet prvenstvenih utakmica i nije uspio da pobijedi ni jednu utakmicu. Nalazi se na zadnjem mjestu II Regionalne lige.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login