Inicijativa u SO Srebrenica za smjenu zamjenika načelnika

Za 23. novembar zakazana je tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica, a glavna tačka dnevnog reda je smjena zamjenika načelnika ove opštine Hamdije Fajzića.

Prijedlog za smjenu zamjenika dao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić o čemu će raspravljati odbornici, nakon čega je planirano formiranje komisije za opoziv zamjenika načelnika.

Kako nam je rečeno, osam odbornika je podnijelo zahtjev za opoziv načelnika, a kao razlog navodi se da Fejzić redovno ne dolazi na zasjedanje lokalnog parlamenta i da obilježava praznike koji se ne praznuju u Republici Srpskoj.

Na njegovo mjesto trebao bi da dođe još jedan odbornik iz većine, o čemu se već razgovaralo.

U Srebrenici je već duže vrijeme “pravilo” da ukoliko je načelnik iz jednog naroda, zamjenik načelnika opštine je iz drugog naroda čime se, na neki način, održava balans i zastupljenost svih. Odavno se pokazalo da “sila Boga ne moli” i da onaj ko ima vlast ima i moć.

Ono što je ključno pitanje jeste kada će odbornici, neki to i čine, u lokalnom parlamentu početi raditi za ovu opštinu i njene stanovnike, a ne ostvarivati ličnu korist i dobit.

You must be logged in to post a comment Login