Infuzija i Gnijev anđela u finalu 53. Gitarijade

Definitivno dva najbolja benda iz Bratunca i regije, Gnijev anđela i Infuzija, ponovo su pokazali svoj kvalitet i plasirali se u finale 53. Gitarijade u Zaječaru, najstarija rok manifestacija u Evropi.

Među deset takmičarski demo bendova mjesto je našlo i dva benda iz Bratunca, Gnijev anđela i Infuzija, te dva benda iz Beograda Bendover i Sanitarijum, kao i Mehanizam iz Užica.

BiH je imala tri predstavnika u polufinalu, bend Bez rikverca iz Banja Luke nije izborio plasman u finale, ali je ostavio dobru energiju u Zaječaru.

Zoran Aleksić autor knjige „Zaječarska rapsodija“ koji godinama prati Gitarijadu u Zaječaru kaže da je Đorđe iz Infuzije definitivno jedan od najmlađih učesnika ovog takmičenja, ako ne i najmlađi.

Aleksić je šest godina posvetio radeći na knjizi o Zaječaru i Gitarijadi koja je obuhvatila 70 godina kulture roka u Zaječaru čime je želio da se sačuva vrijedna građa u jednoj enciklopediji Gitarijade.

Večeras je i finalno veče 53. Gitarijade za demo bendove gdje nastupaju i Atomsko sklonište, Električni orgazam, Van Gogh.

Sinoć je održan sjajan koncert Alena Islamovića, Goblina i Riblje Čorbe.

Gleriju fotografija pogledajte na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login