Informacije o prijavama za “Marš mira 2015”

Pododbor za organizaciju “Marša mira 2015” Nezuk – Potočari zbog velikog interesovanja obavještava sve zainteresovane učesnike marša da su prijave počele.

Više informacija možete dobiti na ovoj adresi: marsmira2015@gmail.com a za prijavu grupa, javite se na ovu adresu: info@marsmira.org.

Kolona učesnika, koja broji hiljade ljudi, sa skoro svih dijelova planete svake godine se povećava. Učesnici po završetku Marša imaju priliku prisustvovati komemoraciji i učestvovati u obavljanju dženaze-namaza i ukopu identificiranih žrtava genocida, pronađenih u nekoj od masovnih grobnica sa lokaliteta kojima su i sami prolazili u sklopu planirane maršute.

Marš mira traje tri dana, od 08.07 do 10.07.2015. godine, sa isto toliko etapa. Svaka od etapa duga je između 25 i 30 kilometara, oko 100 kilometara je dionica marša. Kolona polazi u ponedjeljak, 08.07.2015. između 08:45h i 09:00h iz Nezuka, opština Sapna. Na potezu od Nezuka – kao polazišta, pa do Potočara – kao odredišta, učesnici prolaze maršutom: Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar), saopšteno je iz Pododbor za organizaciju “Marša mira 2015”.

You must be logged in to post a comment Login