Infektološka ambulanta dobila novog specijalistu

Sa specijalističkih studija prethodnih dana vratila se dr Sandra Mićić specijalista infektologije u Bolnicu Zvornik.

Doktorica Sandra Mićić, osnovne medicinske studije završila je 2015. godine sa prosjekom 9.62 na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Tokom studija dobitnik je stipendije za izuzetno nadarene studente, kao i stipendije Fondacije „Dr Milan Jelić” Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, koju dobijaju najtalentovaniji studenti Republike Srpske.

Nakon završenih osnovnih medicinskih studija počinje da radi na Internom odjelјenju Bolnice Zvornik.

Specijalizaciju iz oblasti infektivnih bolesti upisuje 2018. godine. Specijalistički staž obavila je u Univerzitetsko Kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci i trajanju od 2 godine i 6 mjeseci, zatim u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu na Klinici za infektivne bolesti, a specijalističke studije završava 2023. godine.

Tokom specijalizacije, zbog pandemije virusom korona, završila je edukaciju – intezivni kurs iz oblasti savladavanja tehnika za liječenje kritično oboljelog pacijenta – Fundimentals of Critical Care support u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS Banja Luka, pod nadzorom uvaženog prof. dr Peđe Kovačevića, te po povratku u Bolnicu Zvornik radi sa srednje teško i teško obolјelim pacijentima od SARS Cov-2 infekcije, koji zahtijevaju neki vid mehaničke ventilacije, u trajanju od godinu dana.

Nakon završene specijalizacije, u cilјu kontinuirane medicinske edukacije, završila je i intezivni kurs za ultrazvučni pregled abdomena i male karlice.

Raduje se početku samostalnog rada sa pacijentima i zahvalna je menadžmentu bolnice Zvornik za podršku i priliku da pokaže znanje i stručnost.

Rukovodstvo Bolnice Zvornik dr Sandri Mićić želi sreću u radu, kao i u dalјem usavršavanju.

Infektologija je grana medicine koja se bavi sveukupnim infekcijama i zaraznim bolestima cijelog organizma djece i odraslih. Obuhvata širok pojam koji proučava prevenciju, dijagnostiku i liječenje svih bakterijskih, virusnih, glјivičnih i parazitarnih obolјenja kod lјudi, saopšteno je iz Bolnice Zvornik.

You must be logged in to post a comment Login