Industrijska proizvodnja u oktobru manja za 2,3 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u oktobru manja je za 2,3 odsto nego u prethodnom mjesecu, a u poređenju sa istim mjesecom prošle godine kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja bilježi pad za 2,5 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u oktobru veća je za 0,2 odsto u odnosu na septembar, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 4,6 odsto, energije za 2,7 odsto, intermedijarnih proizvoda za 2,5 odsto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,1 odsto.

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja energije veća je za 2,8 odsto, kapitalnih proizvoda za 1,7 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 7,3 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za pet odsto, a intermedijarnih proizvoda za 3,8 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u oktobru u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom manja za 3,4 odsto u odnosu na septembar, u prerađivačkoj industriji za 2,7 odsto, a u vađenju rude i kamena za dva odsto.

U oktobru, u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 3,3 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena zabilježen pad od 0,6 odsto, te prerađivačkoj industriji za 4,4 odsto, piše Capital.ba.

You must be logged in to post a comment Login