Igrama na sreću u budžet došlo oko 69 miliona KM

Prihod od igara na sreću i poreza na dobitke u proteklih sedam mjeseci u Srpskoj uvećan je za 39 odsto u odnosu na isti period lani, što potvrđuje da se sve više ljudi odaje kocki u nadi da nađe izlaz iz besparice ili okuša sreću.

Podaci Republičke uprave za igre na sreću pokazuju da je od januara do kraja jula prihod od igara na sreću i poreza na dobitke iznosio 68,63 miliona KM.

„U Srpskoj su trenutno registrovane 822 kladionice i 688 automat klubova sa 8.306 automata za igre na sreću. U odnosu na decembar 2022. godine registrovano je 36 novih automat klubova i 409 automata za igre na sreću“, istakli su u ovoj republičkoj upravi.

Prema ranijim podacima Republičke uprave za igre na sreću, ukupan prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, te nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke u 2022. godini iznosio je 93,87 miliona KM. Ostvareni prihod po tom osnovu veći je za 38 odsto u odnosu na godinu ranije.

Ministarka finansija RS Zora Vidović istakla je ranije da direktni prihodi rastu mnogo više nego indirektni.

„Kada je riječ o direktnim prihodima oni imaju rast od 17,4 odsto. Najveće povećanje zabilježeno je kod poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa, ali i prihoda od igara na sreću i od koncesije“, kazala je Vidovićeva, piše Glas Srpske.

You must be logged in to post a comment Login