I ove godine nastavlja se liječenje Guber vodama uz nadzor stručnjaka

Nastavak liječenja Guber vodom uz nadzor stručnog medicinkog tima potvrdio je i ove godine koordinator projekta i medicinski tehničar Suljo Čakanović.

Čakanović kaže da će pacijente već od marta stručno osoblje ponovo primati u ordinaciji, dok je tokom zime zainteresovanim omogućeno da se informišu o samom liječenju.

„Tokom zime svim zainteresovanim za liječenje Guber vodama smo na raspolaganju da dobiju više informacija o načinu liječenja, kao i sama priprema pred bolničko liječenje Guber vodom gdje je potrebno da se obave odgovarajuće analize“, kaže Čakanović.

Prošle godine stručni medicinski tim u eksperimentalnom procesu liječenja imao je 59 pacijenata, dok je zainteresovanost bila izuzetno velika, a rezultati veoma dobri, posebno u liječenju anemije.

Ovaj projekat izuzetno je važan jer mnogo ljudi posjećuje i koriste Guber vode i neophodno je da to rade uz nadzor ljekara jer prekomjerna upotreba vode može izazvati i neke neželjene efekte.

Svake sedmice, ponedjeljkom ili subtom, od marta mjeseca na raspolaganju pacijentima biće doktori Almir Pašagić i Radomir Pavlović kao i Suljo Čakanovič, a analizu vode vršiće Tehnološki fakultet u Zvorniku. Tokom liječenja koriste se Kožna vodu, Sinus voda, Ljepotica, Očna vodu i vodu za liječenje anemije.

„Ove godine prednost u liječenju biće i nova laboratorija u Srebrenici kojom je moguće uraditi analizu gvožđa u krvi i mnoge druge analize koje ranije nije bilo moguće obaviti prije Zvornika i Tuzle“, rekao je Čakanović i dodao da je liječene besplatno, a projekt podržan od Opštine Srebrenica.

Iz Opštine Srbrenica ove godine najavilu su i pokretanje Banje Guber, čime bi ovaj projekat mogao iz ambulatnog načina liječenja preraste u stacionarni način kao veći oblik i obim funkcionisanja terapije Guber vodom.

You must be logged in to post a comment Login