I dalje nekoliko sela na srebreničkoj opštini nema struju

Nakon prestanka padavina, snijeg se otapa i većina putnih pravaca je prohodna.

Regionalni put je prohodan. Tokom prethodne noći očišćeni su sljedeći lokalni putevi: Brda-Brakovci, Brda-Šogolji, Brda-Bučinovići, Brda-Durmići i Spasin Do-Bulogovina u Mjesnoj zajednici Sućeska. U toku je čišćenje lokalnih puteva Ljeljen do-Pribojevići u Mjesnoj zajednici Podravanje i Podravanje-Luka u Mjesnoj zajednici Luka.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica električne energije trenutno nemaju naselja Pribićevac i Bukova Glava u Mjesnoj zajednici Orahovica, Stožersko u Mjesnoj zajednici Skenderovići i naselja Borkovići i Joševa u Mjesnoj zajednici Viogor. Ekipe Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu i rade na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži.

U Centralnu osnovnu školu i Srednjoškolski centar u Srebrenici nisu evidentirana kašnjenja učenika na nastavu. U Područnu osnovnu školu u Sućeskoj na nastavu nisu došla djeca iz naselja Žedanjsko a u Područnu osnovnu školu u Osmačama na nastavu nisu došla djeca iz naselja Poznanovići, saopšteno je iz Službe civilne zaštite opštine Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login