Humanitarna predstava poklanja paketiće za ugroženu djecu

 
Večeras je održana druga humanitarna Novogodišnja predstava, ovog puta bratunačka publika je napunila salu Doma kuture Bratunac.

Cilj predstave, pored promocije engleskog jezika i djece koja pohađaju nastavu u Školi stranih jezika “SuperU”, jeste i humanitarni dio čime se žele obradovati djeca lošijeg socijalnog stanja uz prikladne novogodišnje paketiće.

“Priredba u Srebrenici je protekla u prazničom duhu. Djeca su uživala izvodeći pripremljene predstave i muzičke numere. Publika se zabavila, mada su najveći dio publike činili roditelji, djeca se nisu obeshrabrila već su sve izvela na najbolji mogući način”, kaže Una Zečić, profesorica engleskog jezika, koja je zajedno sa svojim učenicima kreirala još jednu predstavu, ovog puta sa akcentom kako motivisati ljude da budu humani.

Ona kaže da će sutra u Centru za socijalni rad u Srebrenici biti uručeni paketići za 18 djece od dobrovoljih priloga prikupljenih na prvoj izvedenoj predstavi u Srebrenici, a do kraja sedmice biće uručeni paketići i za djecu iz iste kategorije u Bratuncu.

Predstava se sastoji od pet kratkih priča na engleskom jeziku koje čine “Crvenkapa”, “Pepeljuga”, “Mišije vjenčanje”, “Mačija zabava” i “Luda bajka”, a sve prati i narator na našem jeziku. Između svake predstave najmlađi su izvoditi različite muzičke sadržaje.

You must be logged in to post a comment Login