Hrana koju ne biste trebali jesti za doručak

Nutricionistica Pippa Campbell otkrila je za Cosmopolitan što bismo trebali izbjegavati za doručak.

Iako je važno sve konzumirati umjereno, trebali bismo izbjegavati sljedeće namirnice za doručak:

Bijeli tost: Bijeli hljeb manje će vas duže držati sitima u usporedbi sa smeđim hljebom, jer je znatno siromašniji vlaknima. Također, prahrana bogata vlaknima pomaže održavanju zdravlja crijeva i snižavanju kolesterola.

Masni doručak: Umjesto prženih jaja odaberite kuhana jaja. Gljive dodajte za vlakna i zdrave masti. Izbjegavajte visokokalorične dodatke kao što je kečap.

Samo smoothie: Samo voćni smoothie može biti bogat šećerom. Dodajte lisnato povrće za manje šećera i više proteina. Također, voće nema dovoljno proteina, stoga razmotrite dodatak biljnog proteina u prahu za dulji osjećaj sitosti, piše Cosmopolitan.

Pahuljice: Pahuljice pune šećera mogu uzrokovati nagli porast šećera u krvi. Obratite pažnju na veličinu porcija i izbjegavajte one s visokim udjelom šećera.

Instant aromatizirane kaše: Ako koristite instant kaše, pazite na visok udio šećera i soli. Odaberite običnu kašu i dodajte voće za prirodnu slatkoću.

Kroasan s krem sirom: Kroasani su kalorični, a krem sir može biti bogat mastima i kalorijama. Radije birajte kruh od raži i smanjite unos krem sira.

Žitne pločica: Ove pločice često su pune šećera i imaju malo proteina. Radije odaberite zdraviju opciju s više proteina.

Kafa sa sirupom: Dodavanje sirupa kafi može povećati unos šećera. Radije koristite prirodne okuse poput cimeta.

Gotovi sendviči za doručak: Često su puni masti, šećera i soli. Radije pripremite zdraviju opciju kod kuće.

Muffin s borovnicama: Borovnice obiluju antioksidansima i mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti, ali to ne znači da su muffini s borovnicama zdravi!

Ovi slatkiši obično imaju malo borovnica, a puni su masti i kalorija. Ako ipak odaberete muffin s borovnicama, provjerite nalazi li se na ambalaži prave borovnice. Neki brendovi koriste lažne borovnice, a zdravstvene prednosti pravih borovnica su bitne.

Koncentrirani sok od naranče: Što više obrade hrana prolazi, to više hranjivih tvari gubi. Koncentrirani sok od naranče dobar je primjer.

Koncentrat sadrži manje hranjivih tvari od svježeg soka, a visok je i u fruktozi koja može izazvati nagli porast šećera u krvi. Radije jedite cijelu naranču nego koncentrirani sok.

Preskakanje doručka: Preskakanje doručka može dovesti do prejedanja kasnije tijekom dana i usporiti metabolizam, prenosi N1.

You must be logged in to post a comment Login