Hotelska soba pod vedrim nebom u kojoj svi žele da odsjednu

Neobična hotelska soba koja se nedavno pojavila u Švajcarskoj postala je pravi hit u Evropi, a kada pročitate ovaj tekst biće vam jasno i zašto svi hrle u jedinu sobu “sa nula zvjezdica” na svijetu.

Umjetnički projekat “Null Stern Hotel” započeo je kao soba koja je 2008. godine postavljena u jednom bunkeru u Sen Galenu u Švajcarskoj, a potom je iz zatvorenog prostora izmještena u prirodno okruženje. Danas se nalazi pod vedrim nebom, a u njoj je moguće prespavati za oko 185 evra.

Idejni tvorci ove hotelske sobe “sa nula zvezdica” su Danijel Šarbonije i konceptualni umjetnici Frenk i Patrik Riklin, koji se nadaju se da će ovo biti samo prva u nizu sličnih soba koje će se uskoro pojaviti širom Švajcarske.

“Iako se ova verzija drastično razlikuje od prvobitne, koncept je ostao isti – stavljanje gosta u središte iskustva i fokusiranje na nedodirljivo, svođenjem svih elemenata na minimum”, objašnjava Šarbonije za britanski Telegraf i dodaje da će Švajcarska na taj način “biti prva zemlja koja će postati jedan veliki hotel”.

Gostima na raspolaganju stoji batler koji nosi bijele rukavice i leptir mašnu, služi goste alkoholnim pićem Röteli i sečenom kobasicom.

Soba pod vedrim nebom

Toaleta u ovom “hotelu” nema, ali je moguće poslužiti se javnim toaletom koji se nalazi na 10 minuta hoda od kreveta.

S obzirom na to da se soba nalazi pod vedrim nebom, moguće je otkazati rezervacije ukoliko dođe do nevremena.

Izvor: Kucastil.rs

You must be logged in to post a comment Login