Hotel u centru grada uskoro bi mogao biti završen

Gradnja hotela Fabrike duhana Sarajevo stala je prije više od dvije godine. Niko od zaposlenih čuvara, trenutno jedinih uposlenika hotela,  ne zna kada će radovi biti završeni a hotel otvoren.

Prema pisanju Avaza, navodi se da radovi ulaze u završnu faziu i da će hotela „Aura“ u centru Srebrenice biti otvoren na proljeće.

Savjetnik načelnika za privredu i stručnjak u biznisu Ćazim Salimović, u intervju za naš portal istakao je da prekid radova i zvaničan početak rada ovog luksuznog hotela više političko nego tehničko pitanje.

“SDP kao većinski vlasnik, odnosno Vlada Federacije BiH kao većinski vlasnik sa oko 40 posto, ona je sa malim dioničarima zaustavila formiranje preduzeća u Srebrenici dok se ne završi sudski spor tek tada možemo razgovarati sa njima o otvaranju hotela”, rekao je Salimović.

Hotel sa četiri sprata imaće 38 ležaja i sve sadržaje koje imaju moderni hoteli visoke kategorije. U ovom objektu, posao će dobiti 30 radnika raznih profila. Sarajevska Fabrika duhana je dva puta objavljivala konkurs za prijem radnika na koji se prijavilo oko 100 kandidata, piše Avaz.

Isplativost jednog ovakvog projekata u Srebrenici trenutno nije moguća, ali Fabrika duhana je to već isplanirala.

“Sa hotelom koji bi bio u Srebrenici, svjesni su i u Fabrici duhana da on od samo mještana iz Srebrenice i njihove kupovne moći ne bi mogao da egzistira i pozitivno posluje pa su oni imali u planu sve svoje seminare, promocije, prezentacije koje drže po Sarajevu, planinama oko Sarajeva, po moru, da to organizuju u Srebrenici i da na takav način dovedu što više gostiju ovdje i da učine hotel profitabilnim”, ističe Salimović.

Svakako, malo je poznatih činjenica o završetku izgradnje i početku rada jednog ovakvog hotela koji je Srebreničanima obećavao nekoliko radnih mjesta.

You must be logged in to post a comment Login