Hotel u centru grada i dalje na čekanju

Fabrika Duhana Sarajevo, prije nekoliko godina izdvojila je 10 miliona konvertibilnih maraka za izgradnju luksuznog hotela u centru Srebrenice, prenosi RGD studio Srebrenica. Novim radnim mjestima obradovali su se nezaposleni u našoj opštini. Međutim, otvaranje ovog hotela je odloženo do daljnjeg. Do kada, niko ne zna.

“Kada se Fabrika Duhana pojavila sa zahtjevima za izgradnju hotela na prostoru našeg grada, Odeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, u skladu sa zakonom uredno je izdalo sve potrebne saglasnosti za izgradnju navedenog objekta, nakon toga je započeta izgradnja hotela,” rekla je za RGD studio Srebrenica Hanisa Jahić, v.d. načelnice Odjeljenja za urbanizam u Opštini Srebrenica.

Do sada je vanjski dio zgrade urađen a kako stoji u saopštenju, trenutno se uređuje unutrašnjost objekta. Takođe, uređene su ulice koje su tokom izgradnje oštećene a kada će objekat biti gotov, nadležni iz Opštini Srebrenice ne znaju već savjetuju da se isto pitanje postavi izvođačima radova i Fabrici duhana Sarajevo.

Prema riječima Srebreničana, niko ne misli da će ovaj hotel uskoro biti otvoren, jer kako i sami kažu uvijek se čeka na finalne radove i još novca kao i da se uvijek priča o zapošljavanju što se ne sprovodi u dijela. Mnogi stanovnici našeg mjesta se pitaju koja je svrha takvog hotela u Srebrenici kada osnovni turistički potencijali, Banja “Guber”, u Srebrenici nisu u funkciji, rekli su za RGD studio Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login