Hasanović osvojio nagradu za film “Mama” u Njujorku

Na jedanaestom Bosanskohercegovačkom Film Festivalu (BHFF) u Njujorku nagradu Zlatna jabuka za najbolji kratkometražni film “Mama” osvojio je Ado Hasanović.

Filmovi koji su emitovani na ovogodišnjem BHFF-u su odabrani među 33 prijave iz 10 država: Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Holandije, Finske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade a ukupno je odabrano 16 filmova, od kojih su četiri igrana, pet  kratkometražnih i sedam dokumentarnih.

Film Danisa Tanovića “Epizoda u životu berača željeza” osvojio je nagradu BHFF žirija za najbolji dugometražni film a film “Mama”, Ade Hasanovića osvojio je nagradu žirija za najbolji kratkometražni film dok je, dokumentarac “U potrazi za porodicom” autora Chrisa Leslieja i Oggija Tomića osvojio nagradu žirija za najbolji dokumentarni film.

“Ovo je nagrada za sve koji su radili, učestvovali i podržali film. Posebno želim da se zahvalim svima koji su vjerovali u moj trud i rad”, rekao je Ado Hasanović, prenosi Klix.ba.

You must be logged in to post a comment Login