Hadžić: “Moje ambicije su da igram u puno jačim ligama”

Mladi fudbaler iz Srebrenice, sin nekadašnjeg igrača FK “Guber” Bernesa Hadžića, Nermin Hadžić nedavno je potpisao ugovor sa FK “Velež” iz Mostara.

U dosadašnjoj karijeri Hadžić je dva puta osvajao titule, u Olimpiku iz Sarajeva u sezoni 2011/2012. kao i sa Al-Ahli Sana’a iz Jemena.

Nermin Hadžić 03

“Sa Olimpikom sam u sezoni 2011/2012. bio vice prvak države pod vodstvom trenera Dženisa Ćosića sa kojim sam sarađivao još u Al-Ahli Sana’a. Nakon Olimpika kratko vrijeme nosio sam i dres Famosa iz Hrasnice da bi potom prešao u Al-Ahli Sana’a. Sa Al-Ahli Sana’a sam takođe bio vice prvak države. Zadnju sezonu sam boravio u Češkoj i od ove sezone sam član Veleža iz Mostara”, rekao je Hadžić.

Kako nam je rekao Nermin Hadžić, ambicije su mu mnogo veće i želi da igra u ligama jačim od Premijer lige BiH. Velika želja mu je da zaigra i za Reprezentaciju BiH, kako kaže, na njemu je da se dokaže i selektor, ako bude zadovoljan, da ga pozove.

“S obzirom da imam 20 godina naravno uz dobre igre očekivaču i poziv za selekciju do 21 godine.”

Nermin Hadžić 02

Nermin Hadžić rođen je 25.09.1994. godine u Srebrenici gdje nije proveo mnogo vremena zbog ratnih dešavanja, sa porodicom je napustio svoj rodni grad.

“U Srebrenici sam živio samo deset mjeseci poslije mog rođenja. Sjećam se samo stvari poslije rata jer kada god imam priliku obiđem rodni grad. I samo da kažem da su kod Omera najbolji ćevapi”, rekao je Hadžić.

Na pitanje koliko prati FK “Guber”, Nermin je odgovorio:

“Pratim povremeno situaciju oko FK “Guber” ali otac prati redovno pa me informiše o svemu. Posebno mi je drago kada sam vidio da je Alen Mešanović stigao u Guber da pomogne klubu a za kojeg slobodno mogu reći da je jedan od najboljih napadača koje je Premijer liga BiH ikada imala. Uz maksimalan trud i zalaganje igrača siguran sam da se mogu plasirati u viši rang.”

O izgradnji budućnosti i boljeg života u Srebrenici, Nermin je rekao:

“Šta je bilo, bilo je, zaboraviti se ne smije. Budućnost sami moramo da stvorimo i moramo uložiti napore da gradu vratimo sjaj. Izdvojiću još Safeta Alića koji je pravi primjer za sve nas koji ulaže u naš grad.”

You must be logged in to post a comment Login