Gradi se trotoar prema novom mostu u selu Pobrđe

Počeli su radovi na izgradnji trotoara od Bratunca do sela Pobrđe, odnosno uz put do novog mosta „Bratoljub“ i graničnog prelaza na kojem često stradaju pješaci.

Načelnik bratunačke opštine Lazar Prodanović kaže da se izgradnjom trotoara želi obezbijediti bezbjednost pješaka i svih učesnika u saobraćaju na toj dionici.

On je rekao da je u ovoj godini uloženo više od dva milona maraka u izgradnju infrastruture u ovoj opštini.

Prodanović je naglasio da su posebnu pažnju ove godine posvetili izgradnji trotoara i parkirališta zbog izraženih problema ugroženosti pješaka i nedostatka mjesta za parkiranje automobila u ovom mjestu.

On je precizirao da je, osim izgradnje i asfaltiranja trotoara pored puta u naseljima Moštanice i Borkovac, ove godine rekonstrisano i behaton pločama popločano dva kilometra trotoara, ukupne površine 4.000 metara kvadratnih, u urbanom dijelu Bratunca.

Prodanović kaže da je najviše sredstava, 600.000 KM, obezbijedila Vlada Republike Srpske, a ostatak opštine, zajedničke institucije BiH i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica FBiH.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini je izgrađeno, asfaltirano i propisno obilježeno 200 novih parking mjesta na više lokacija u ovom mjestu.

Govoreći o planovima za iduću godinu Prodanović je najavio ubrzavanje aktivnosti za početak izgradnje zaobilaznice oko Bratunca, izgradnju, odnosno proširenje gradskog vodovoda na brdo iznad sela Glogova, odakle će se proširiti vodovodna mreža za mjesne zajednice Kravica i Konjević Polje.

Prodanović je najavio nastavak radova na asfaltiranju ulica i lokalnih puteva u bratunačkoj opštini te insistiranje na rehabilitaciji dionice regionalnog puta Konjević Polje-Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login