Gledaocima Usputnog dnevnika iz Srebrenice

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: 3

Broj: 26

Juli 1980. godine

Gledaocima Usputnog dnevnika iz Srebrenice

Dana 21. juna na Drugom programu TV Sarajevo emitovana je emisija „Usputni dnevnik iz Srebrenica“, koja je kod mnogih naših radnih ljudi i građana izazvala različite komentare.

Ipak, najviše je onih koji smatraju da emisija nije ispunila svoju namjenu i da je površno prikazala Srebrenicu, njene privredne, društvene tokove i ljude. Ima mišljenje da je u kreiranju emisije učestvovao i predstavnik Informativnog centra, koji se slučajno pojavio u dijelu te emisije, pa ovom prilikom obavještavamo gledaoce televizije da ispred Informativnog centra niko nije konsultovan u pogledu sadržaja emisijie, i ovo nije prvi put da se zaobilazi ovaj vid konsultovanja i dogovaranja, što je pored ostalog svrha i namjena Informativnog centra.

Video “Usputni dnevnik iz Srebrenice” – kako vama danas izgleda ovaj prilog?

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Sadiku Salimoviću na ustupljenom materijalu iz privatne kolekcije. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Narodnoj biblioteci Srebrenica jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login