FSRS: Poznat raspored takmičenja Druge lige RS, istok

U Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini održana je Konferencija klubova Druge lige Republike Srpske, grupa istok na kojoj su izvučeni takmičarski brojevi za sezonu 2022/23. koja broji 16 klubova.

Konferenciji drugoligaša istoka prisustvovalo je deset predstavnika klubova, a izostali su zastupnici: Veleža iz Nevesinja, Gubera iz Srebrenice, Drine HE iz Višegrada, Mladosti iz Gacka, Romanije sa Pala i Hercegovca iz Bileće.

Prisutne je pozdravio Vladan Simeunović, predsjednik Komisije za takmičenje Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je predstavnike klubova upoznao sa promjenama sistema takmičenja kada će ovaj rang od naredne sezone imati jedisntvenu ligu od 18 klubova.

Klubove je pozdravio i Dušan Marković, potpredsjednik FSRS u svoje i ime predsjednika Vice Zeljkovića te poželio uspješnu sezonu i plasman u jedinstvenu Drugu ligu.

Komesar takmičenja Druge lige grupa istok Željko Ćuzulan iz Istočnog Sarajeva je zatražio od klubova poštovanje Propozicija i Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.

Gosti na sastanku su bili Radika Marić, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Bijeljina i legendarni trener Mile Milanović, trostruki šampion Republike Srpske sa fudbalerima Radnika iz Bijeljine, zvorničke Drine i Mladosti iz Velike Obarske.

Žreb je bio poludirigovan, Stakorina i Vlasenica su tražili startni broj jedan, a sreća je bila na stranici kluba iz Čajniča, Glasinac je tražio da bude gost u prvom i trećem kolu, pa mu je određen broj deset, dok su predstavnici Budućnosti i Podrinja, odnosno Jedinstva i Proletera tražili da budu razdvojeni.

Takmičinje počinje za vikend 6. i 7. avgusta, a klubovi su izvukli sljedeće takmičarske brojeve: 1. Stakorina (Čajniče), 2. Jedinstvo (Brodac), 3. Hercegovac (Bileća), 4. Rudar 1925 (Ugljevik), 5. Budućnost (Pilica), 6. Mladost (Gacko), 7. Vlasenica, 8. Ilićka 01 (Brčko), 9. Drina HE (Višegrad), 10. Glasinac 1936, 11. Podrinje (Tršić), 12. Proleter (Dvorovi), 13. Romanija (Pale), 14. Guber (Srebrenica), 15. Mladost (Rogatica) i 16. Velež (Nevesinje), saopšteno je iz Fudbalskog saveza Republike Srpske.

1. kolo

(6. i 7. avgust)

Stakorina – Velež

Jedinstvo (Br) – Mladost (R)

Hercegovac – Guber

Rudar 1925 – Romanija

Budućnost – Proleter (D)

Mladost (G) – Podrinje (T)

Vlasenica – Glasinac 1936

Ilićka 01 – Drina HE

Raspored svih kola pogledajte na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login