(FOTO) Sportske igre mladih grade fer prijateljstva

Danas su u Srebrenici, po prvi put, odigrane Sportske igre mladih  na kojima je učešće uzelo nekoliko stotina mališana iz Bratunca, Ljubovije, Sapne, Tuzle i Srebrenice.

BH Telekom Sportske igre mladih održavaju se već četiri godine u Bosni i Hercegovini u 25 gradova gdje se odigravaju regionalna takmičenja u raznim sportovima. U Srebrenici se održalo takmičenje u malom fudbalu, basketu i odbojici u kategoriji 1998. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi.

Sportske igre mladih ove godine promovišu projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a dok je partner projekta BH Telekom.

“Cilj projekta jeste omogućiti djeci da se što više međusobno druže, da šalju poruke prijateljstva jedni drugima i da jednostavno stvaraju ta prijateljstva koja će njihovo djetinstvo učiniti što poštenijim kroz sport i fer igru,” rekla je za naš Portal Aleksandra Kuljanin, PR Sportskih igara mladih.

Finale BH Telekom Sportskih igara mladih održače se od 19. do 23. avgusta u Sarajevu, gdje će pobjednici iz 25 gradova imati priliku pokazati svoje vještine, družiti se i dobro zabaviti.

You must be logged in to post a comment Login