(FOTO) Počeo muzički kamp “Superar” u Srebrenici

Danas je počeo muzički kamp “Superar” koji traje od 04. do 06. avgusta kada će se održati veliki koncert na kojem će nastupati djeca iz četiri države, članice projekta “Superar”.

Na muzičkom kampu, koji organizuju fondacije “Bauern helfen Bauern” i dječiji hor “Superar BiH”, nalazi se 120 djece iz Rumunije, Slovačke, Austrije i Bosne i Hercegovine koji učestvuju na dvije radionice, radionica bubnjeva – džembe i radionica horskog pjevanja sa kojima rade profesionalci. Radionice su raspoređene u dvije velike grupe u prostoru Osnovne škole u Potočarima i MFS “Emmaus” u Potočarima.

“Imaćemo performans, pjevamo pjesme iz čitavog svijeta, zabavljamo se. Pozivamo sve da nam se pridruže 06. avgusta na velikom koncertu na kojem učestvuje 120 djece,” rekao je za naš Portal Ismar Porić, vođa projekta “Superar BiH” u Srebrenici.

Veliki koncert na kojem učestvuju djece iz četiri države, održaće se u srijedu, 06. avgusta u 18:00 časova u Kultunom centru Srebrenica, ulaz je besplatan.

Dječiji hor “Superar” nastao je 2010. godine u Beču, u sklopu projekta u Venecueli, sa ciljem muzičkog obrazovanja djece koja nemaju mogućnost da pohađaju muzičke škole. Kroz ovaj program djeca se muzički obrazuju i to besplatno.

Projekta “Superar” se realizuje u Slovačkoj, Rumuniji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Turskoj i Bosni i Hercegovini. Dječiji hor “Superar” u Srebrenici je nastao 2012. godine i ima oko 100 djece koja pohađaju muzičku nastavu gdje uče da sviraju razne instrumente i pjevaju. Pored muzičkog obrazovanja, djeca uče i osnovne životne vještine, samopouzdanje, poštovanje drugih, disciplina i odgovornost a ujedno se radi na talentima koje djeca imaju.

Dječiji hor “Superar” iz Srebrenice u saradnji sa Bauern helfen Bauern – Salzburg pokrenuo je veliku regionalnu humanitarnu kampanju “Kad se srca slože” kako bi se pomoglo školama koje su oštećene u nedavnim poplava, muzičke škole iz Doboja i Maglaja (BiH), Gunje (Hrvatska) i Obrenovca (Srbija). Zajedno sa 12 muzičkih zvijezda iz regiona, dječiji hor “Superar” je napravio pjesmu i spot “Love People” i zvanično pokrenuo humanitarnu akciju.

“Pjesma se emituje na većini radija i televizija u regijonu. Pozivam sve ljude dobrog srca i dobre volje da se priključe inicijativi, jer kao što se kampanja zove “Kad se srca slože”, stvarno je sve moguće,” istakao je Porić o regionalnoj humanitarnoj kampanji u kojoj učestvuju i djeca Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login